Nem várható az üzemanyagárak emelkedése

Sem a benzin, sem a gázolaj nem lesz drágább

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Augusztusban többször is emelkedtek az üzemanyagárak, ám ez utolsó hetében már nem várható. Csak remélni tudjuk, hogy valóban így is lesz.

Noha a benzin és a gázolaj világpiaci jegyzési ára az e heti, 8 forintos benzin- és 5 forintos gázolaj-áremelkedést követően is nőtt, annak mértéke a 95-ös esetében mindössze 1, a gázolajnál 2 százalékos volt, ami a hazai kutakon - vélhetően - nem fog megmutatkozni. A forint ugyanis közel ennyivel erősebb lett a dollárhoz mérten, így a dollárban az előbbi százalékokkal magasabbra került hajtóanyagárak forintosítva már a gázolajnál is csupán 0,1 százalékos emelkedést mutatnak, míg a benzin 0,9 százalékkal olcsóbb is lett.
Hirdetés

Ezek olyan mértékű változások, amelyek a hazai kutakon vélhetően nem hoznak változást, marad a benzin literenkénti 438, illetve a gázolaj 436 forintos átlagára, természetesen a szokásos kitétellel: a töltőállomások árai között 20-30 forintos áreltérések is lehetnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?