Nincs megállás, tovább drágulnak az üzemanyagok

Nőnek az üzemanyagárak, de csökken a gázolaj felára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mivel e héten is a benzin kapja a nagyobb áremelést, a gázolaj felára csökken, ugyanakkor egyik üzemanyag sem lesz olcsóbb.

Május eleje óta elstartoltak az évtizedes mélypontról az üzemanyagárak, hiszen az olajkitermelők megállapodtak a kitermelés visszafogásáról és számos országban elindult az élet is a koronavírus utáni mélypontról. Csak eddig 29 forintos drágulás említhető a benzinnél, míg a gázolajnál 11 forintos. Ehhez jön egy újabb szerdán a Holtankoljak.hu információi szerint: a benzin ára 5, míg a gázolajé 3 forinttal emelkedik, azaz utóbbi felára az áremelkedéssel tovább csökken.
Hirdetés
A hét derekától a 95-ös benzin 324-325 forintos literenkénti átlagáron lesz megtalálható a töltőállomásokon, míg a gázolaj 335-336 forintos áron. Ez a szint mindkét üzemanyagfajta esetén 60 forinttal kedvezőbb, mint a február végi szint, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy hasonló árkülönbség adódhat az egyes töltőállomások között, így az autópályák mentén például akár a február végi 380-390 forintos literárakkal is összefuthatunk.
Hirdetés
Továbbra is igaz, hogy bár érdemes lehet előre tankolni, még többet ér, ha figyelünk a tankolás helyére.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?