Nincs villanyautód, amivel dolgoznál? Hamarosan bérelhetsz is!

A Stellantis segít az Ubernek elérni a teljes villanyosítást

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Saját autó sem kell majd ahhoz, ha Európában Uberezéssel szeretne valaki pénzt keresni: a Stellantis bérbe adja elektromos modelljeit.

Korábban már megírtuk, hogy az Uber 2030-ra flottájának teljes károsanyag-kibocsátását nullára szeretné redukálni, ami azt is jelenti, hogy belsőégésű motoros autóval az évtized vége után nem Uberezhetnek majd a sofőrök. Azt is megemlítettük, hogy természetesen egy villanyautó beszerzése nem olcsó, az Uber ügyfelei nem feltétlenül engedhetik meg maguknak rövid időn belül az átállást, de éppen ezért az USA-ban pénzügyi ösztönzőket biztosít az Uber, és lehetővé teszi, hogy a vállalaton keresztül béreljenek a sofőrök elektromos autókat. Úgy tűnik, egy nagyon hasonló rendszert vezetnek be Európában is.
Hirdetés
Az Uber európai elektromobilitási partnere a Free2Move lett. A Free2Move a Stellantis cége, ők fogják össze a vállalatcsoport rengeteg márkájának különböző mobilitási, autóbérlési szolgáltatásait. A Free2Move kifejezetten rugalmas konstrukciókat kínál, a percdíjaktól kezdve a több hónapos, vagy még hosszabb távú bérlésig a lehető legváltozatosabb igényeket igyekeznek kielégíteni. A méretgazdaságosságból fakadó előnyök kihasználásával bizonyára a szokásosnál még olcsóbban is tudják majd ugyanezeket a szolgáltatásokat az Uber ügyfeleinek nyújtani, akik így egy előre tervezhető, fix kiadással számolhatnak, ha sofőrként szeretnének pénzt keresni. Az Uber pedig ezáltal fontos mérföldkövet érhet el 2030-as célja előtt, hiszen 2025-re a flottájuk felét szeretnék már villanyosítani.
Hirdetés
Fontos részlet az is, hogy a Free2Move a Stellantison keresztül rengeteg elektromos modellhez fér hozzá, így az Uber sofőrjeinek bőven van miből választania: e-2008, ë-C4, Mokka-e, Zafira-e, e-SpaceTourer, e-Traveller, e-Rifter, e-Berlingo, Combo-e Life, Vivaro-e - ezek mind elérhetők. Az Uber nem mellesleg Európában is bevezeti, hogy amelyik sofőrje átvált villanyautóra, annak különböző kedvezményeket nyújt. Sőt, hozzáférést kapnak a Free2Move-on keresztül a Stellantis szervizhálózatához, tesztvezetések során kipróbálhatják a modelleket - a legérdekesebb pedig, hogy dízelautó-beszámítási programot is indítanak. Mindezekhez persze a hazai ügyfelek nem férnek hozzá, hiszen itthon nincs Uber, de a hasonló járműmegosztó alkalmazások átvehetik ezeket a példákat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?