Nizza polgármestere 165 km-t ment tankolás nélkül a bérautóval

Villanyautóval a Côte d’Azur-ön

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Immár második fázisához ért Nizza emissziómentes bérautó-rendszere, 90 Peugeot iOn áll a tengerpartra látogatók rendelkezésére. Christian Estros, Nizza polgármestere saját maga is népszerűsíti a villanyautókat.

Tavasz óta bérelhetők Peugeot iOn elektromos autók Nizzában. Mivel a városba látogatók már most jelentős érdeklődést mutatnak az emissziómentes járgányok iránt, a flottát nemrégiben 90 tagúvá bővítették.
Christian Estros, Nizza polgármestere szerint még a hegyekbe is nyugodtan fel lehet mászni a villanyautókkal.Ennek bizonyítására saját maga is így tett nemrégiben, amikor a program népszerűsítésére mini-kísérletbe kezdett. Csupán azt akarta kitapasztalni, hogy az egy töltéssel 150 km hatótávúnak ígért iOn milyen hatótávra képes, ha útközben másznia is kell. Az eredmény meggyőző, úgy néz ki, hogy a lejtőkön bőven elég energiát táplált vissza a 64 lóerős, 180 Newtonméter nyomatékú villanymotor az akkumulátorokba, Christian Estros 165,1 kilométert tudott autózni.
A műszakilag szinte azonos, Mitsubishi i-MiEV és a Citroën C-Zéro után hamarosan mi is próbára tesszük a Peugeot iOn képességeit
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?