Nyitott SLS AMG 611 lóerővel a Brabustól

SLS AMG Roadster Brabus tuninggal

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Negyven plusz lóerővel, gazdag karbonozással és kéken világító küszöbökkel érkezik az átszabott SLS.

A Brabus Essenben mutatta be a saját szájíze szerint átalakított SLS AMG Roadsterét, mely nagyobb teljesítménnyel és egyedi megjelenéssel csábítja az alapvetően is elképesztő SLS-re vágyó, de örök elégedetlen vásárlókat.
A gyújtás és befecskendezés időzítését módosító új motorelektronikával és a nagyteljesítményű, a gyárinál 40 százalékkal könnyebb titán kipufogó-rendszerrel 571-ről 611 lóerőre emelték a tunerek, akik Bilstein alkatrészekből állítható, a szabad magasságot 40 mm-rel csökkentő futóművet szereltek az autó alá, a sofőr pedig választhat, hogy a lengéscsillapítók komfortosan puhán vagy sportosan keményen végezzék dolgukat.
Azokra a helyzetekre is gondoltak, amikor valamilyen púpon kell átmászni az SLS-sel, a Brabus Front Lift System néven kínálja az autó orrát szükség esetén 5 centiméterrel megemelő szerkezetet, mely gombbal aktiválható és 30 km/h-s sebességig működik, ekkor az orr-rész visszatér eredeti magasságába.
Hirdetés

Nagyobb kerekek és szélesebb gumik is kerültek a Brabus SLS Roadsterre, elöl 275/30 ZR20, hátul 295/25 ZR21 méretben. A Roadster is megkapja az eredetileg a kupéhoz kifejlesztett karbonszálas aerodinamikai csomagot, melynek elemeit fényes vagy mattfekete kivitelben kínálják az autóhoz.
Az átalakításra a koronát az új, 400 km/h-ig skálázott sebességmérő teszi, de találunk még a küszöbön kék háttér-világítású Brabus-logót viselő rozsdamentes acélbetétet, mattfekete pedálsort, egyedi ülésburkolatokat, és kék irányfényt a középkonzol peremén - utóbbiak szükségességéről azonban nem vagyunk meggyőződve.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?