Nyugalom és megalománia

Vajon milyen gombát ettek ezek a svájciak?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kantonokból álló ország híres az órákról, a bankokról, a valóban menetrend szerint közlekedő vonatokról, no és persze a csokoládéról. De ez a Porsche hogy kerül a képbe?


Ki az a telhetetlen, akinek nem elég az 500 lóerős Porsche Panamera Turbo? Úgy látszik, csak bennünk, egyszerű halandókban merülnek fel ilyen földhözragadt kérdések, mert a Mansory, a világ legismertebb luxusmárkáira szakosodott autónemesítő műhely nagy reményeket fűz az általa kezelésbe vett modellhez, amely mind külsőleg, mind belsőleg gyökeresen átalakult. A cég már több polgárpukkasztó kreációval hívta fel magára a figyelmet, és most is kiaknázta a színekben rejlő lehetőséget. Az 500-ról - most szó szerint - 690 lóerőre felturbózott motorral szerelt négyajtós Porsche feltűnő, élénk kék fényezést kapott, és számos alkatrésze, így a gépháztető, az állítható hátsó légterelő, a diffúzor, vagy a két visszapillantó burkolata szénszálas anyagból készült, amely éppen a fényezetlenséggel üt el a megszokottól. Az ugyancsak kékre festett, 22 colos felniken vékony sárga csík adja a motívumot, de az igazi sokkhatás az utastérben éri a szemlélőt.

Az csak természetes, hogy ezen az árszinten mindent a legdrágább, legfinomabb bőrrel borítanak, de ez a kék-sárga kombináció kissé fárasztja a szemet. Mivel a Mansory Panamera Turbo jóval erősebb a gyári változatnál, magától értetődik, hogy gyorsabb is. A négy Dunlop SP SportMaxx abroncsnak a standard 4WD hajtás ellenére sincs könnyű dolga, ha a vezető telitalppal kezdi tiporni a gázpedált, és ez a számokban is tükröződik: 0-100-ra négy másodperc alatt katapultál a kék villám, a végsebessége 328 km/h. Viszonyításképpen, az eredeti modell 303 km/órával éppen csak átlépi a bűvös határt. Hogy mennyibe kerül mindez? Nos, úriemberek pénzről nem szoktak beszélni, ugye értik?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?