Nyugdíjba vonul a Land Rover Defender?

Véget érhet a Land Rover Defender gyártása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az egyre szigorodó környezetvédelmi és biztonsági előírások miatt nem biztos, hogy megéri átalakítani a Land Rover Defendert.


Szomorú, de több mint hatvan éves karrier után hamarosan véget érhet a Land Rover Defender gyártása az európai károsanyag-kibocsátási normák szigorodása miatt: a jelenlegi változat apró módosításokkal már közel harminc éve szolgál, a gyár pedig bizonytalan a típus jövőjét illetően.
Egyik lehetőségük az lenne, hogy a kor kívánalmainak megfelelő motorokkal és biztonsági berendezésekkel látják el a típust, a másik pedig, hogy modernebb Land Rover vagy Jaguar alkatrészek felhasználásával, teljesen új padlólemezzel újratervezik.
Mindkét változat meglehetősen költséges, Colin Green, a Land Rover UK ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, hogy egy harmadik lehetőséget is fontolóra kell venniük: “Egy másik lehetőség, hogy kiszállunk a piac ezen szegmenséből. Számunkra ez a legkevésbé vonzó, mivel hosszú ideje szolgáljuk ki ezt a közönséget, de ha ez nem felel elégíti ki üzleti érdekeinket, akkor el kell fogadnunk. Három lehetőség közül választhatunk.
Nem ez az első eset, hogy a Defendernek visszavonulót fújnak, 1996-ban inkább kivonták az amerikai piacról, mint hogy légzsákokkal szerelték volna fel őket. Green világossá tette, hogy bárhogy is döntsenek, nem veszik fél vállról a legendás modell jövőjét:

Ha rosszul döntünk, az egyik legnagyobb autóipari ikon sorsát tesszük tönkre, és ebből a szempontból hatalmas felelősséggel jár ez a lépés.


Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?