Nyugodjon meg mindenki, lehet majd tankolni a hétvégén – elvileg

Mégsem zárnak be tömegesen a benzinkutak augusztus 19-én 20-án

Noha a Független Benzinkutak Szövetsége által korábban beharangozott egységes bezárás elmarad, lehetnek olyan töltőállomások, amelyek nem nyitnak ki.

Eddig úgy hírlett, hogy a korábban beígért, de még meg nem kapott támogatások miatti tiltakozásul e hét pénteken és szombaton bezárnak a Független Benzinkutak Szövetségéhez tartozó benzinkutak, ami a teljes állomány nagyjából negyedét jelenti - ~2000-ből 500-600 töltőállomást. Mindez pánikvásárlást is generálhatott, ám aggodalomra ugyanakkor egyre kevesebb az ok, ugyanis Egri Gábor, a szövetség elnöke a 444.hu-t arról tájékoztatta, hogy a mai napon megtartott rendkívüli közgyűlésén a tagság többsége amellett foglalt állást, hogy a szövetséget alkotó tagvállalatok, vállalkozások egyénileg döntik el, hogy augusztus 19-én és 20-án nyitva tartanak-e vagy bezárnak. A fordulat oka, hogy az FBSZ ígéretet kapott a kormánytól, hogy a héten befogadják a támogatási kérelmeiket, jövő héten pedig megkezdődnek a kifizetések is.
Hirdetés
A szövetség vezetője szerint "nincs frakciófegyelem, mindenki a lelkiismerete szerint dönt" a bezárás kapcsán. Magyarán a korábban ígértnél több lehetőség lesz a hétvégén tankolni, de nem lehet majd mindenhol.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?