Októberben lenyomta Európában a Teslát a Dacia

Több Sandero fogyott mint Model Y, ezzel hosszú hónapok után újra kikapott a Tesla

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az év végéhez közeledve egyre kiélezettebb a verseny a legjobban fogyó modellt illetően. Az októberi számokat látva már nem is olyan egyértelmű az első hely kérdése, hiszen a Model Y-ra visszaesett a kereslet, míg a Sanderót egyre többen veszik.

10 hónap alatt harmadjára hódíthatta el a Dacia Sandero a legkeresettebb autó címét Európában - derül ki a Dataforce előzetes kalkulációiból. A márka ferdehátújából 38 százalékkal több fogyott mint augusztusban, így két hónap után letaszíthatta a trónról a Tesla Model Y-t, amely októberben csak a 24. helyen végzett.
Hirdetés
Az adatok 92 százalékos feldolgozottsága után a második helyen a Sandero testvérmodellje, a Renault Clio áll, amely csupán 6600 példánnyal maradt el az első helytől - a Dacia ferdehátújából 21 ezer fogyott. A harmadik helyen az előzetes eredmények alapján a Yaris Cross áll, de ez még könnyedén változhat, hiszen a Cliótól mindössze 99-cel maradt el. A második helyre még a Peugeot 2008 és a Citroen C3 is jó eséllyel pályázhat, ugyanis utóbbi sem maradt el csupán 361 példánnyal a második helytől. A Europe Autonews összesítése szerint így a Sandero az egész évet vizsgálva már vezet a Model Y előtt, igaz mindössze néhány száz eladott autóval, mindezt annak ellenére, hogy októberrel bezárólag a Tesla SUV-ja hatszor, míg a Sandero csupán háromszor bizonyult a legnépszerűbb modellnek havi bontásban. Július volt az egyetlen hónap amikor a fent említett két típus mellett más is labdába tudott rúgni, akkor a Volkswagen T-Roc hozta el az első helyet.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?