Olajcsere után rögtön olajcsere?

Fizetett hirdetés

Motorolajdoktor: rossz olaj került a Mazdába, mi legyen?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy kétségbeesett olvasói levél hívja fel a figyelmet: érdemes még a csere előtt megnézni, milyen olaj kell az autóba, különben a frissen betöltött olajat is lehet lecserélni.


Üdvözlet!
Lenne egy kérdésem. Ma cseréltem olajat, de sajnos olajcsere után kaptam egy olyan infót, hogy rossz olajat tettem bele. A boltos ajánlotta, Mobil 1 5W-30-as szintetikus C2-C3-ast. Mi tévő legyek? Tényleg nagyon rossz lenne bele? Mazda6 GH, 2009, 140 lóerős 2.0 dízelről van szó.
Köszönettel,
Karesz
Hirdetés

Üdvözlöm!
Igen, ebbe az autóba ez a Mobil olaj szigorúan nem való, ne használja így a kocsit!
Mindenképpen 0W30 vagy 5W30 kell bele, méghozzá C1-es specifikációjú. Fontos kiemelni, hogy C2 vagy a C3 nem jobb, hanem más specifikáció, mint a C1 (pl. eltérő szulfáthamu-tartalom, kéntartalom stb.), az Ön autójába C1 való!
Javasolom például a Motul 8100 Eco Clean + 5W30 C1-et, vagy a Wolf Officialtech 5W30 C1 -es olajat. Azonnali olajcserét javasolok tehát, a megfelelő olajra!
Üdv. Olajdoki
A motorolajokkal kapcsolatos kérdéseket várjuk a motorolajdoktor@autonavigator.hu címre!
A Motorolajdoktor a Szakál-Metál webáruházat ajánlja!
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.02.24. at 21:08
    Permalink

    Részben szubjektív vélemény, de próbáltam a Motul 8100 Eco Clean + 5W30 C1-et, nekem inkább a Liqui Moly Top Tec 4500 jött be, szintén teljesíti az ACEA C1-et és a Ford/Mazda hasonló, de még szigorúbb specifikációit. Csendesebben jár vele a motor és a DPF -nél kényszer (csak emiatti autópálya kör) regenerálásra is kevesebbszer volt szükség.

    Első olaj választásomkor nekem is olyanokat mondott a boltos, hogy neki csak C2-es olaja van, de az jobb, mert hát C2 és nem csak C1 🙂 :), szerencsére nem hittem neki.

Vélemény, hozzászólás?