Olcsóbb gázolaj mellé drágább benzin jön péntektől

Megtudtuk a pontos üzemanyagár-változásokat és a hét végére várható piaci átlagárakat is

Ismét emelkedik a benzin beszerzési ára, de szerencsére a gázolajé háromszor annyival csökken. Ez a 480 forintos hatósági árakat továbbra sem befolyásolja, ám jelentős változás azoknak, akik piaci áron vásárolják az üzemanyagot, vagy prémiumot tankolnak.

A Holtankoljak.hu információi szerint komoly üzemanyagár-változással indul a július. A hónap első napján bruttó 5 forinttal emelkedik a benzin piaci ára, míg a gázolajért bruttó 15 forinttal kevesebbet kell majd fizetni a kutakon azoknak, akikre nem érvényes a hatósági ársapka. Akik rendelkeznek magyar rendszámmal és forgalmival, illetve nem lépik át a töltőállomáson aktuális, hatósági áron tankolható maximális mennyiséget, azoknak továbbra is literenként 480 forintra korrigálják majd mindkét üzemanyag árát a kasszánál.
Hirdetés
A piaci átlagárak a változások fényében a következőképpen alakulnak: péntektől egy liter 95-ös benzinért átlagosan 783,9 forintot, míg egy liter normál gázolajért átlagosan 811,9 forintot kérnek majd. Természetesen a prémium üzemanyagok ára is követi a piaci árakat, akik 100-as benzint, vagy prémium dízelt tankolnak, azok is hasonló mértékű árváltozásokra számíthatnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?