Olcsóbb lesz a Toyota Supra

Toyota Supra: márciustól 2,0 literes turbómotorral is jön

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly érkezett, idén pedig első új verzióját is megkapja a Toyota GR Supra, a kínálat először lefelé bővül, az új motor tömegcsökkentést is hoz.

Nagyot gurított tavaly a Toyota a GR Suprával. A BMW alapú, de mégis imádható kupé a 3,0 literes, 340 lóerős turbómotorral igencsak potens, s hiába adják erejéhez és ellátmányához mérten jó áron, abszolút értékben nem olcsó. Ezért aztán óriási hír, hogy

egy olcsóbb, 2,0 literes belépő verziót kap.

A 3,0 litereshez hasonlóan a 2,0 literes, 6 helyett csak négyhengeres, kettős megfúvású (twin scroll) turbós motor is a BMW-től jön, 258 lóerővel és 1550-4400/perc fordulat között állandó 400 Nm nyomatékkal. Oké, hogy a 3,0 literes sokkal nagyobbat villant 4,3 másodperces 100-as sprintjével, de azért a kistesó is tiszteletre méltó a maga 5,2 másodperces értékével. Nem mellesleg a továbbra is ideális 50:50 arányú tengelyek közötti tömegeloszlás mellett a kisebb motor 100 kilogrammos tömegcsökkentést hozott, a végsebességet pedig itt is elektronika kell lekorlátozza 250 km/óránál. A váltó itt is a ZF-féle 8 fokozatú automata, a hosszában, elöl beépített motor a hátsó kerekeket hajtja. Bár a GR Supra kínálata lefelé bővült, a 2,0 literes verzióhoz is mindenképp 18 colos alufelnikészlet és Alcantara kárpitozás jár, ahogyan a gyalogosfelismerős vészfékrendszer és a sávtartó automatika, valamint a táblafelismerő és a távolságtartós tempomat is alapáras hozzá is. Opcióként aktív differenciálművel és adaptív lengéscsillapítókkal, izmosított fékekkel, meg persze on-line kapcsolatos navigációval, vagy épp 12 hangszórós JBL hifivel is felszerelhető.
Hirdetés
A márciusban piacra lépő 2,0 literes GR Supra bevezető szériája a Fuji Speedway limited edition, ami egyedi fehér metálfényezést, kontrasztos matt fekete, 19 colos alufelniket és tükörházakat, belterébe karbon betéteket és a Gazoo Racingtől ismerősen piros cérnával varrott fekete Alcantara kárpitozást és több bordó betétet is ad. Európába 200 példány jut majd ebből, az opciós Connect és Sport csomagokat is tartalmazó szériából. Bár a 2,0 literes GR Supra biztosan olcsóbb lesz, mint a tavaly érkezett, Európába 1250 példányban jutott 3,0 literes, pontos árára még várnunk kell egy kicsit.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?