Olyan az új Dodge Charger, mint az előző. Nem mint a régi

Négyajtós limuzin marad a Dodge Charger

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jobb lett ugyan a megjelenés, de még mindig túl sok ajtaja van az újkori Dodge Chargernek. Összkerékhajtással is kapható.

Hazárd megye lordjainak valószínűleg a legújabb Dodge Charger se jön be, annál az egyszerű oknál fogva, hogy a modellváltást követően maradt négyajtós a karosszéria – márpedig így nem elég nagyok az ablaknyílások az azon keresztül történő közlekedéshez. Igazából senki nem érti, miért négyajtós, lépcsős hátú autóként született újjá a Dodge Charger – talán Mercedes CLS amerikai megfelelőjét akarták elkészíteni? Mindenesetre most megvolt a lehetőség a hiba korrigálására, de nem éltek vele, azaz továbbra is négyajtós limuzin az autó, még távolról nézve se lehet négyajtós kupénak nevezni.
Agresszívabb lett az orr megjelenése, a hátsó lámpák kapcsán csak azt tartották fontosnak megjegyezni, hogy 164 darab LED világít bennük. Sőt, igazából egyedül ezt a tényt tartották érdemesnek arra, hogy számszerűsítsék. A motorkínálatot annyival elintézik, hogy 3,6 literes V6-os az alap, 5,7 literes HEMI V8-as választható. Opcióként összkerékhajtás is létezik, de a legjobb szériafelszerelésnek a biztonsági extrák közé sorolt Rainy Day Brake Support, azaz Esős Nap Fék Támogatás tűnik. Sajnos azonban arra nem tértek ki, mit is értenek ez alatt. Az új Dodge Charger forgalmazása 2010 utolsó negyedévében indul az Egyesült Államokban, Európába valamikor 2011 vége felé érkezhet meg hivatalosan.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?