Önnek 1 új értesítése van: lopják a kocsiját

A Ford közvetlenül okostelefonunkon jelez, ha gyanús tevékenység folyik autónk körül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford SecuriAlert funkciója és az okostelefonos FordPass alkalmazás akkor is értesít, ha nem halljuk autónk riasztóját - vagy ha azt hisszük, úgysem a miénk szól.

Ismét egy újabb apró, ám annál hasznosabb újítással állt elő az autóipar, ami megkönnyítheti életünket. Az autóriasztó nem egy új találmány, de van mit továbbfejleszteni rajta. Sokszor nem sokat ér, ha hallótávolságon kívül van a kocsink, vagy például ha éjszaka egy autókkal tömött parkolóban hagyjuk, hiszen legtöbben azt feltételezzük, úgysem a miénk szól. Inkább visszaalszunk, már persze ha sikerül, mert a gondolat azért csak ott mocorog: mi van, ha mégis a miénk? A Fordnak köszönhetően nem kell már fölöslegesen izgulni, elég csak akkor, amikor tényleg tudjuk, hogy lopják az autót.
Hirdetés
A FordPass okostelefonos alkalmazás és a SecuriAlert funkciókkal felszerelt Ford modellek tulajdonosai immár mobiljukra is hagyatkozhatnak, ha féltik kocsijukat. A hagyományos riasztó mellett közvetlen értesítést is megjelenít az alkalmazás a telefonon, hogy biztosan tudhassuk, tényleg a mi Fordunkkal van baj. Sőt, akkor is jelez a FordPass, ha kulccsal próbálják meg kinyitni az autót, például egy elhagyott vagy egy klónkulccsal - ilyen esetekben még a riasztó sem lenne segítségünkre. A szolgáltatást még idén vezették be a Ford haszongépjárműveire, de már a személyautóknál is elérhető. Természetesen a kocsinak szüksége van internetkapcsolatra, de aki megrendelte az ehhez szükséges eszközt az autóba, annak tavaly óta már előfizetési díjat sem kell a szolgáltatásért fizetnie.
Hirdetés
A slusszkulcsos nyitás jelzése persze felvet egy kérdést: mi történik, ha a jogos tulajdonos szeretne beszállni? Sajnos annyira nem okos a rendszer, hogy felismerje ezt. A FordPass alkalmazásban magunknak kell aktiválni, hogy figyelje a rendszer a riasztásokat és ezzel együtt a kulccsal való kinyitási kísérleteket, aztán mikor mi magunk érkezünk a kocsihoz, az alkalmazásban ki kell kapcsolni a funkciót. Félő, hogy emiatt kevesebben fognak ezzel bajlódni, bár maga a folyamat nem bonyolult, csak egy gombnyomás. Tény azonban, hogy kényelmesebb lenne például, ha az okostelefonunk közelségét érzékelve az autó nem küldene rá értesítést, amikor a slusszkulcsot használjuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?