Öreg autók és öreg filmek kényeztetnek szombat éjjel

Ingyenes autósmozi a Múzeumok Éjszakáján

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Autós szemmel, akár múzeumszag nélkül is tartogat élményeket a Múzeumok Éjszakája Budapesten.

[kepallobal=398572]Jó filmeket, élménydús programot ígér a Múzeumok Éjszakájának ingyenes autósmozija[/kepallobal] Közeleg az év legrövidebb éjszakája, s bár nem az lesz, sokak könnyedén lehet, hogy ki is hagyják az alvást most szombat éjjel, ugyanis a Múzeumok Éjszakája temérdek érdekes programot tartogat. Autószerelmeseknek minden bizonnyal a a Magyar Nemzeti Digitális Archívum, a MÁV ZRt., valamint a Magyar Veteránautós és Motoros Szövetség által rendezett Autósmozi lehet a legérdekesebb.
Bár igazi autós mozi lesz az éjszakai vetítés, a törzsvendégeinek számító veterán autók (és gazdáik) már délután 16 óra előtt felsorakoznak a Közlekedési Múzeum parkolójában, hogy onnan az említett időpontban elinduljanak, s több múzeum érintésével - így a városban komoly látványosságot teremtve - a Zugligeti Gyermekvasút Szépjuhászné állomásához érjenek.
Míg a Múzeumok Éjszakájára jegyváltás kötelező, az autósmozi ingyenes lesz. Ott a magyar filmtörténet autós vonatkozású filmjeit fogják vetíteni este 8 órától hajnalig. Így Perczel Zita meseautóba száll (az azonos nevű filmben), Gálffi László kamionon robog, haja és bajusza lobog a szélben a Kenguru által, Cserhalmi György a nyolcvanas évek leglátványosabb autósüldözését hozza a Dögkeselyűvel.
Hirdetés

A Szépjuhászné vasútállomásnál a szünet nélküli filmvetítés mellett veterán autók bemutatója, szabadtéri sütés-főzés, bográcsozás is várja a látogatókat. Rossz programnak egyáltalán nem ígérkezik, de aki mégis inkább az erdő csöndjére és éjszakai neszeire vágyna, az felülhet a gyermekvasútra, mely meghosszabbított üzemidőben, egészen hajnalig szállítja az utasokat, a helyszín is megközelíthető vele, Hűvösvölgy állomásról 18.30-tól 0.30-ig óránként indul vonat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?