Öthengeres izom-Golf a láthatáron

Kémfotó: öthengeres hanggal, 400 lóerő feletti teljesítménnyel jöhet a Volkswagen Golf R420

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az idei Wörthersee Treffen megvolt, a VW mégis valami oda illő durvaságot vitt ki a Nürburgringre. Jöhet az Audi motoros, 420 lovas Golf.

A Volkswagen Golf R400 koncepció bemutatása óta keringenek hírek egy még erősebb Golfról. A nevét még pontosan nem lehet tudni, azt sem, hogy milyen erős lesz, de a létezéséről megvan az első bizonyíték: ez a képsorozat. A Nürburgring legendás hosszú körén, a Nordschleifén körözött ez a Golf R, ami a netet körbejárva az R420 nevet kapta, de semmi garancia nincs rá, hogy tényleg ilyen erős lesz. Ami viszont megbízható forrásból való információ, az igen érdekes és biztató.
Hirdetés

A jó fülü és gyorsan fényképező kémfotósok ugyanis arról számoltak be, hogy a gépnek félreérthetetlenül öthengeres hangja volt. A Golf R400 nevében is feltüntetett 400 lóerejét egy erősen felhúzott, turbós, kétliteres és négyhengeres motorból meríti. A még erősebb öthengeres R is egészen biztosan DSG váltót és 4Motion összkerékhajtást kap. És, hogy honnan az öthengerese? Hát az Auditól, a TT RS-ben ugyanis tovább élhet a cég legendás és sokszoros díjnyertes, 2,5 literes öthengeres turbósa. Nemcsak a hangja szebb, hanem nyilván sokkal nyomatékosabb is, mint a 400-as. Ha ereje nem is lenne azénál több, az öthengeres még lazábban és fölényesebben adná ezt a szupersportkocsis teljesítményt. A még erősebb R-t a bennfentesek jövő tavaszra, a Genfi Autószalonra várják, és a legjobb, hogy ára nem lenne több, mint 50 ezer euró, azaz nagyjából 15 millió forint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?