Példásan oldotta meg a jávorszarvastesztet az Opel Corsa

Már elsőre is csont nélkül átment a jávorszarvasteszten az Opel család legkisebb tagja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ráncfelvarrás után a Corsa minden aspektusból modernebb, megnyerőbb külsejű autó lett, és most a jávorszarvasteszten bizonyította, hogy a hirtelen manővereket is jól tudja kezelni.

Már nem újdonság az F Corsa, hiszen 2019-ben dobták piacra, viszont a múlt évben viszonylag nagy ráncfelvarrást kapott. Ez főként technikai újításokat jelent, de kívülről is könnyen megkülönböztethető a frissítés előtti és utáni kivitel, hiszen utóbbin már a Vizor névre keresztelt hűtőmaszk található. Néhány új erőforrás opció is bekerült a kínálatba, ám a km77 csapat a már eddig is meglévő 1,2 literes, háromhengeres, 101 lóerős benzinmotoros Corsát tette próbára a bóják között. A szlalomban nem nyújtott kiemelkedőt a kisautó, hiszen a Ford Focus, vagy éppen a Kia EV9 is jobb időt futott, de a 25,2 másodperces eredmény még így is a jobbak közé sorolható. A mindössze 1,2 tonnás autó a jávorszarvasteszten viszont már nem hagyott sok kérdést. Az első nekifutásra (amelyen még a sofőr nem ismeri az autó reakcióját) simán megoldotta a feladatot 76 km/órás bemeneti tempóval, de a tesztelő elismerte, ennél jóval magasabb sebességgel is teljesíthető a három bójaoszlop. Később ezt meg is mutatták, ugyanis a legjobb kísérletnél 79 km/óráig gyorsult a Corsa az első terelősor előtt, az utolsót pedig 46 km/órával közölte.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?