Péntektől még drágább lesz a tankolás, legalábbis dízelből

Egy kicsikét örülhetnek a benzint töltők, nekik nem jut a pénteki áremelésből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miután szerdán egységesen drágult a benzin és a gázolaj is, pénteken újabb, ám a benzint már nem érintő áremelés érkezik a benzinkutakra.

Miként arról beszámoltunk, az olaj árfolyamát egyelőre nem döntötte le a koronavírus, így aztán szerdán egységes, 2-2 forintos áremelést kapott hazánkban is a benzin és a gázolaj is. Pénteken hasonló következik a Holtankoljak.hu értesülése szerint, de a benzin már kimarad, csak a gázolaj ára kerül feljebb, ismét 2 forinttal. A 95-ös átlagára így a hétvégére is marad a ma beállt 354 forintos szinten, míg a gázolajé péntektől már 371 forint lesz. Természetesen továbbra is igaz, hogy az egyes töltőállomások között igen jelentős, akár literenkénti 40-50 forintos eltérések adódhatnak, így a legdrágább helyeken, például az autópályákon a benzin és a gázolaj ára is elérheti a literenkénti 400 forintos szintet is, a tankolás ideje helyett tehát sokkalta több figyelmet érdemel annak helye.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?