Pickupnak is jól áll a Kodo dizájn – Itt az új Mazda BT-50

Elkészült a Mazda új pickupja, mely már nem Ford alapokra épül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A pickup szegmens Európában is igencsak széles, de mit sem látunk abból, mennyi szereplő van valójában. A Mazda is tart pickupot, melyből most megérkezett az új, és a BT-50-nek is jól áll a Kodo!

Újdonság érkezett a Mazda kínálatába, ám nem egy üzleti szedán, vagy csinos ötajtós, hanem egy pickup, a BT-50 új generációja. A Mazda pickupja mindig is más gyártók modelljére épült, leginkább a Ford Rangert használták, ám az új modell most szakított ezzel a hagyománnyal. Továbbra sem saját fejlesztésű autóról van szó, csak alapokat cseréltek, az új BT-50 egy alaposan átöltöztetett Isuzu D-Max, melyet elsőre talán meg sem mondanánk.
Hirdetés
Az Isuzu dizájnját szinte teljesen eltüntették, már csak azért is volt lehetséges ez, mert az ajtók lemezeit és a sárvédőket is újratervezték. Az orr kialakítása teljes egészében a Mazda műve, a Kodo dizájn pedig határozottan jól áll az új pickupnak. Egyedül a hátsó lámpákon venni észre a rokonságot, de abban mindenképp kiegyezhetünk, hogy az egyik legcsinosabb pickup lett most a szegmensben.
Hirdetés
Utasterét is újratervezték, nem annyira igazították a Mazda jelenlegi formatevéhez, mint a külsőt, de így is nagyon sok új részlet vehető észre. Anyagaiban mindenképp rengeteg az újdonság, a csúcsfelszereltségben pózoló autókban számos ponton alkalmazták a Mazdára jellemző puha bőr borításokat, az üléseket is szépen varrták, szintén bőrből. 8 colos multimédiás fejegységet kapott, mely Android Auto és Apple CarPlay kompatibilis, valamint vészfék asszisztens, sávtartó, holttérfigyelő és adaptív tempomat is került a fedélzetre. Vontatási kapacitása 3,5, terhelhetősége pedig 1 tonna, ahogy a legtöbb pickupé. Motorkínálata piactól függően 3,0 literes, 190 lóerős és 1,9 literes, 150 lóerős dízelből fog állni. Egyelőre nem tudni, hogy az európai piacra is visszatér-e a modell, de mindenképp csinos szereplő lenne az egyre több magas felszereltségű pickupot felvonultató mezőnyben.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?