Plug-in hybrid BMW kapott lángra Budapest VIII. kerületében

A töltőnél lángolt egy 3-as BMW Budapesten, a Könyves Kálmán körút és a Vajda Péter utca sarkán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Üzemen kívül kellett helyezni azt a villanyautó-töltőt, ahol egy BMW 330e kapott lángra szerda este.

Ingyenes töltőn állt egy első generációs BMW 330e Budapest VIII. kerületében, a Könyves Kálmán körút és a Vajda Péter utca sarkán, amikor az autó felőli töltőcsatlakozónál, vagy a kábelvégnél lángra kapott. Bár a tüzet a helyszínen hamar oltani kezdték poroltóval, a lángokat csak a helyszínre érkező tűzoltók tudták megfékezni.
Hirdetés
Míg a helyszíni Penny áruház jóvoltából a tűz esetéig ingyenesen használható Type2-es töltő 22 kW-os töltési teljesítmény leadására volt képes, a 330e csak 3,6 kW-tal tölthető, azaz 1 fázison 16 ampert tud felvenni, míg a töltő 3 fázison 32 ampert ad. A tűz okát egyelőre nem tudni, de megeshet, hogy a töltőhöz az autó tulajdonosa nem megfelelő kábelt használt. Mivel a plug-in hybrid 330e által felvett töltési teljesítmény jóval szerényebb, mint amit az oszlop leadni képes, jól látható, hogy nincs sok értelme rajta tölteni, sokkal inkább érdemes hozzá az otthoni, sima konnektoros, persze megfelelő védelmű és kábelezésű töltőt kiépíteni. A töltő (ráadásul mindkét oszlopa) üzemen kívül van a tűzeset után, így a Budapesten a tölthető autók számához mérten amúgy sem bőséges töltőszám sajnos még szerényebb lett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?