Program április második hétvégéjére: Oldtimer Show

Veteránok lepik el a Vasúttörténeti Parkot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövő hétvégén Oldtimer Show a Vasúttörténeti Parkban. Sok-sok érdekességgel, temérdek oldtimerrel, szerencsés olvasóinknak ingyen jeggyel.


Idén 10 éves az Oldtimer Show, ami bár 2013-2015 között Oldtimerek Hétvégéje néven futott, idén ismét Oldtimer Show néven kerül megrendezésre április 8-10. között a budapesti Vasúttörténeti Parkban. Minden eddiginél jobb megközelíthetőséggel, a Nyugati Pályaudvartól a látogatók számára ingyenes és közvetlen buszjárattal, de közvetlen vasúti kapcsolattal is, az autóval érkezők számára pedig immár 1100 férőhelyes ingyenes parkolóval. Ami persze ennél is fontosabb, az a válogatott oldtimereket felsorakoztató tárlat. Autók és motorkerékpárok, buszok, teherautók, de még traktorok is lesznek - mintegy 500 példány a 10 hektáros területen. Külön szekcióban amerikai és youngtimer autók, katonai járművek, gőzmozdonyok és vasúti kocsik, valamint stabil motorok is lesznek. Utóbbiak indítása és a traktorok bemutatója egyaránt komoly élményeket ígér.
Hirdetés

A kiállított veterán autók és motorok mind válogatott példányok. Az Oldtimer Show hitvallása a minőség és a sokszínűség. A kiállításon minden modellből csak egy-egy darabot állítanak ki. A beválogatott járművek mind bronzból készült Oldtimer Show hűtőrács díszplakettet fognak kapni. Ezek közül is a legszebbek egy veteránjármű szépségversenyen lesznek megméretve, ahol összesen 31 darab szakmai és szervezői díj kerül kiosztásra.
De az Oldtimer Show már megszokott módon nem csak a múltról, illetve a kiállításról szól. Az OT-rendszámos vagy 1950-esnél korábbi gyártású autóval, motorkerékpárral érkezők a Víztorony Parkban rendezett Oldtimer Találkozón is részt vehetnek. Nem kell attól félni, hogy egy-egy modellel töltenék meg a parkot, minden szériából csak egyet fognak beengedni a rendezők, az oldtimeresek számára ajánlott tehát "elsőként" érkezni. Ugyanez elmondható a "mezitlábas" látogatók számára is, közülük az első ezer minden nap csokoládét kap a bejáratnál, Oldtimer Show emlékmatricát viszont mindenki. A járművek mellett lesz "Gasztronómiai utca" minden földi jóval, háztáji kolbásszal, sajtokkal, mézzel.
Ha a fentiek nem lennének elegendőek, a Vasúttörténeti Park minden interaktív programja üzemelni fog az Oldtimer Show hétvégéjén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok, mozdony fordítókorong és egy igazi gőzmozdony, amin próbautat is lehet tenni a masiniszta mellett. Ahogyan a szervező fogalmaz "az áprilisi Oldtimer Show valóságos Disneyland lesz a családosok és a nosztalgiakedvelők számára".
Az Oldtimer Show-ra szóló felnőtt jegy ára 3 500 Ft, a gyerek és nyugdíjas jegy 3 000 Ft, míg családi jegy 9 999 Ft-ért kapható (2 felnőtt és 2 gyerek számára). Tíz szerencsés olvasónk pedig párjával ingyen látogathat ki, ugyanis az alábbi kérdésre választ adók között 10 darab páros belépőt sorsolunk ki az Oldtimer Show-ra. [urlap]
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?