Rajongói segítségére siet a Volkswagen, hazatér a GTI találkozó

2024-től a GTI találkozót a Volkswagen saját otthonában, Wolfsburgban rendezi meg

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már évek óta nem rendezték meg a nagy hagyományoknak örvendő GTI találkozót a Wörthi-tónál, és úgy néz ki, ott már nem is akarják. Szerencsére a Volkswagen a szárnyai alá vonja az eseményt.

Ausztriában a Wörthi-tónál régi hagyomány, hogy a Volkswagen GTI sportdivízió rajongói évente összegyűlnek kedvenc autóik ünneplésére. Természetesen a Volkswagen is hozzájárul a rendezvényhez, de ez egy teljesen önálló, rajongói kezdeményezésként indult, és sokáig az is maradt. A koronavírus-járvány azonban két évben is megakadályozta az esemény megtartását, idén viszont már Maria Wörth község döntött úgy, hogy nem szeretne helyt adni a rendezvénynek.
Hirdetés
Sebaj, a Volkswagen ugyanis hű követői segítségére siet: 2024-től hivatalosan Wolfsburgban rendezik meg a GTI találkozót. A német város a márka székhelye, így jobb helyre nem is kerülhetett volna az esemény, bár a Wörthi-tó környékén lakó rendezvénylátogatóknak bizonyára kellemetlenség, hogy ilyen messzire kell utazniuk majd, ha újra részt akarnak venni a találkozón. A lassan egy évszázados GTI sportrészleg persze az egész világon gyűjtött magának rajongókat, akik egyébként számos helyszínen találkoznak kisebb-nagyobb rendezvényeken, legtöbbjüknek bizonyára nem okoz gondot, hogy Ausztria helyett Németországba kell utazniuk. Volt egyfajta romantikája annak, hogy a rajongók saját maguk szervezték eddig a GTI találkozót, ami így most megszűnik, ugyanakkor kézenfekvő, hogy a Volkswagen saját otthonában és szervezésében egy legalább ugyanolyan, vagy még inkább színvonalas rendezvényt tudnak összehozni. A Wörthi-tónál tartott eseményre is mindig kitelepültek, két éve például ott debütált volna az új Polo GTI, ha a járvány nem húzza keresztül a számításokat. Ebből kiindulva fontos újdonságokat várhatunk a GTI találkozó új helyszínén a jövőben, ahol persze ugyanolyan elengedhetetlen marad a rajongók által hozott egyedi GTI-k kiállítása, a showműsorok és a különböző klubok találkozói. Wolfsburgban ráadásul tágasabb a helykínálat is, ezáltal több látogató is kényelmesen elférhet. A Wörthi-tónál 1982 óta tartották a GTI találkozót, tehát legendás rendezvény nyomdokaiba lép a Volkswagen, de a jelek szerint jó helyre kerülnek jövőre a sportos VW-k rajongói.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?