Razziát kapnak a fővárosi taxisok

Normál utasnak tűnő revizorok ellenőrzik a taxisokat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szeptembertől az utasoknak és maguknak az ipart űzőknek is drágább lett taxizni, utóbbiak ugyanis új előírásoknak kell megfeleljenek. Azok betartását civil ruhás ellenőrök nézik a közeljövőben.

Miként azt már tavasszal megírtuk, szeptember 1-től új szabályzásnak kell megfeleljenek a taxisok: egyebek mellett kötelező bankkártyás fizetési lehetőséget biztosítaniuk, általánosan tilos az autókban a dohányzás, s a kocsikkal szemben műszaki előírások is vannak, azokat azonban nem menet, illetve üzem közben, hanem a vizsgákon, felmenő rendszerben ellenőrzik. Az egyéb előírásokat, így például a fix (kilométerenkénti 280 forintos, 450 forintos beszállási és percenként 80 forintos várakozási díjas) tarifa betartását, illetve a számlaadási kötelezettséget, valamint természetesen a taxiengedély érvényességét azonban civil ruhás ellenőrök, nevezetesen közterület-felügyelők ellenőrzik a közeljövőben az MTI közleménye szerint.
Hirdetés

Az ellenőrzés magában foglalja a droszthasználat vizsgálatát, valamint a Budapesti Közlekedési Központtal közösen végrehajtott ellenőrzéseket, de lesznek próbavásárlások is, melyekben az új rendelet minden elemének betartását is ellenőrzik majd a revizorok. Miként azt az MTI írja, utóbbiaknál a végállomásnál tájékoztatják majd a járművezetőt a közigazgatási eljárás tényéről, amelyről jegyzőkönyvet vesznek fel. A felhívás talán önmagában is meghozza célját: taxis legyen a talpán, aki ezek után el mer térni a szabályzástól.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?