Reus három évig hajtott jogsi nélkül, 169 millióra büntették

540 ezer euróra büntették a Borussia Dortmund sztárját, Marco Reust

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több mint félmillió euróra bűntették, mert évekig jogsi nélkül hajtott. Marco Reust nem vágja földhöz az összeg: ez 9 heti fizetése.


Azért a focisztárok élete sem könnyű. Marco Reus például most 540 ezer eurós, azaz mai árfolyamon 169 millió forintos büntetést kapott. Reus, a Borussia Dortmund 11-es mezét viselő játékosa ugyanis több mint három évig furikázott jogosítvány nélkül. A német rendőrségnél ezért az akcióért viszont feltehetőleg nem kapnak majd előléptetést. Most ugyan lekapcsolták, de ezt már jóval korábban meg kellett volna tenni. Reus az illegalitásban sofőrködöt időszakban több bírságot is kapott már gyorshajtásért. Ötször megbírságolták, de a yard csak most fülelte le, hogy duplán is a tilosban járt.
Hirdetés


Marco Reus a Bild interjújúban úgy fogalmazott, hogy már belátta, nagy hülyeség volt amit csinált. Elmondása szerint tizennyolc évesen vett vezetésórákat, de a jogosítványt nem szerezte meg. Mint mondta, már nem is tudja, miért döntött úgy, hogy illegálisan fog vezetni. Tanult a leckéből, nem fog többet ilyesmi előfordulni - ígérte. Az jó is lesz, ugyanis a 25 éves német focista fiatalok ezreinek példaképe. Az Aston Martinnal grasszáláshoz meg az is hozzátartozik, hogy a gazdag sztár időnként némi felelősségről is tanúbizonyságot tegyen. Az érvényes jogosítvány persze nem kunszt, sokkal inkább alapfeltétel ehhez. A büntetés, bár egy magyar falu többéves költségvetése, de Reusnak nem lesz gond ennek a kifizetése. Ez alig 9 heti fizetése, ha a sajtóban szereplő heti 60 ezer eurós összeggel számolunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?