Rövidzárlat alakulhat ki a BMW plug-in hybrid modelljeiben

A BMW is konnektoros modelljeinek visszahívására kényszerül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az idén március 13. és augusztus 6. között gyártott plug-in hybrid modelleknél derült ki egy hiba, ami miatt a BMW befagyasztotta ezek értékesítését.

Néhány hete a Ford Kuga PHEV kapcsán derült ki egy probléma a nagyfeszültségű akkumulátorával, akkor a Ford ugyanazt kérte, amit most a BMW is: a javításig ne töltse senki sem a hajtó akkumulátort, a menet közbeni töltéssel azonban nincsen probléma. Mint azt a BMW belső vizsgálata kiderítette, az idén március 13. és augusztus 6. között gyártott plug-in hybrid BMW modellekkel van probléma. A BMW 330e, az X1, az X2, az X3, az X5 és a 2-es Active Tourer, valamint a Mini Countryman modellek egyaránt érintettek - világszinten 4460 példány, de ebből még csak kevés példány került az ügyfelekhez, hazánkban mindössze néhány példány. A külső töltés közben esetlegesen kialakuló rövidzárlat miatt a BMW most azt kéri, hogy csak normál hibrid üzemmódban használják a tulajdonosok a már átadott autókat. A visszahívás kapcsán természetesen mind a tulajdonosokat, mind a hatóságokat értesíti a BMW. A hasonló probléma miatt említett Ford amúgy igen gyorsan reagált a Kuga PHEV visszahívása kapcsán, annak kiderülése után 2 nappal már a hazai márkaszervizekben is elérhető volt a javításhoz szükséges alkatrész, így megkezdődhetett az érintett autók korrigálása.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?