RS SUV-okat dob piacra a Renault?

RS változatot kaphat a Renault Captur vagy a Kadjar

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hot-hatchek mellett egyre több gyártó készít a SUV-okból is nagyteljesítményű változatokat. Most a Renault is beszállhat közéjük egy vadonatúj RS szabadidőautóval.


Frankfurtban mutatkozott be a francia gyártó legújabb sportmodellje, a Mégane RS. A kiállítás jó alkalom volt arra, hogy az újságírók faggassák egy kicsit az RS sportrészleg vezetőjét, Patrice Rattit. Az interjú során kiderült, hogy új RS modellek érkezhetnek és nem kizárt, hogy egy SUV is lesz közöttük. Ratti szerint viszont a szabadidőautókból nem egyszerű igazi sportmodellt faragni. Szeretnék, ha az ügyfelek ugyanazt az RS élményt élnék át, mint a Mégane esetében már megszokhattak.
Hirdetés

Ha megvalósul, akkor valószínűleg a Captur vagy a Kadjar kaphatja meg először az izmos változatot. A SUV mellett akár limuzinból is készülhet RS kivitel, azonban még itt is sok a kérdőjel. Végül azt is megtudhattuk, hogy a jövő RS modelljei már hibrid hajtásláncot fognak használni. Az akkumulátorokban tárolt energiával ugyanis extra teljesítményt tudnak adni a benzinmotornak, nem mellesleg a fogyasztás csökkentésében is fontos szerepet játszanak majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?