Saját töltőállomásokat épít a Porsche

A Tesla után a Porsche is saját töltőhálózatot épít

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindössze pár év telt el az első elektromos Porsche bemutatása óta, ennek ellenére a német márka már saját töltőhálózat kiépítésén dolgozik.

A Volkswagen konszern tagjaként valószínű, hogy a teljes villanyosítást a Porsche sem kerülheti el, talán ennek az előfutára lehet a mostani bejelentés is. A vállalat vezérigazgatója, Oliver Blume nemrég ugyanis bejelentette, hogy terveik szerint a márka eladásait 80 százalékban az elektromos modellek adhatják 2030-ra. Emellett Blume azt is kifejtette, hogy

a Porsche fokozatosan megépíti saját töltőhálózatát is, de a jelenlegi partnereikkel nem mondják fel az együttműködését, így a márka autóit nem kizárólag Porsche töltőkkel lehet majd tölteni a jövőben.

A Porsche első elektromos autója a Taycan, a tavalyi évben megduplázta eladásait - több fogyott, mint a márka arcának számító 911-esből - a maga 41 ezer eladott példányával. A hamarosan debütáló elektromos Macan mellett pedig 2025-ben érkezik a 718-as új generációja, mely már kizárólag elektromos hajtással lesz elérhető. A hamarosan debütáló elektromos modelleken túl a németek megalapították a Cellforce csoportot, mely kifejezetten a Porsche számára gyárt nagy teljesítményű akkumulátorokat 2024-től. Ha megvalósul a Porsche saját töltőhálózata, úgy a Tesla mellett a német márka lesz a második, mely elmondhatja magáról, hogy saját töltőhálózatot üzemeltet és birtokol. Egyelőre ezt csak Elon Musk cége mondhatja el magáról, a legtöbb elektromos autókat gyártó vállalat ugyanis külsős cégekkel együttműködve oldja meg autói töltését.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?