Saját zsebre adta el az új autókat, 223 milliót sikkasztott

Egy kereskedés egykori alkalmazottja ellen emeltek vádat, aki 24 eladott új autó árát tartotta meg

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eladta az új autókat, de a pénzt megtartotta egy autószalon 27 éves dolgozója. A pénzt átvette a vevőktől, de nem adta le a kereskedésnek, érdekesség, hogy legtöbbször az autó így is a vevő nevére került.

A Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye szerint a vádirat szerint egy 27 éves férfi 2019 áprilisa és 2020 januárja között egy autószalonban dolgozott, ott sikkasztotta el az általa eladott autók vételárát. Az autókat az esetek többségében állítólag annak ellenére is átírták a jóhiszemű vásárlók nevére, hogy a vádlott az átvett pénzt nem fizette be munkáltatójának. Ehelyett saját magának vásárolt autókat, nagy értékű műszaki cikkeket és ruhákat, a maradékot pedig eljátszotta kaszinóban és online sportfogadáson.

Összesen 24 autót adott el így, 223 millió forintos kárt okozott a cégnek.

Egy esetben viszont autót sem kaptak a vásárlók: a vádlott átvette a 8 millió forintos vételárat, mellé azt ígérte, hogy az ügyintézési határidő miatt csak egy hét múlva jelentkezik, a pénzt azonban ekkor is magára költötte, a gépkocsit pedig nem adta át. Az nem derül ki a közleményből, hogy milyen márkához köthető az eset, ám az autónként 10 millió forint alatti átlagos eladási árakból kiindulva nem a prémium szegmensben érdemes keresni. Szintén nem érdemes a sikkasztó példáját követni, a IX. kerületi ügyészség ugyanis üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat a férfi ellen. Indítványozták azt is, hogy a bíróság börtönre ítélje, illetve a cég kártérítési igényét is bírálja el az elkövetési érték erejéig. Mindemellett a közlemény szerint a vádlottat a 7,5 millió forintot meghaladó bűnügyi költség viselésére is kötelezték.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?