Smartok pályára és terepre

Tovább bővül a smart család

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalosan még nem erősítették meg, de úgy hírlik az alapmodellek mellett lesz új Roadster és 4x4 változat is.


Több, a smarttal kapcsolatban álló személy is olyan információmorzsákat potyogtatott el, melyekből arra következtethetünk, hogy a smart még korántsem érte el fejlődésének csúcsát, sőt, hamarosan új típusokkal jelentkeznek a divatautók piacán.
Egyfelől egy brit kereskedő kottyantotta el, hogy egy gyárlátogatás során elárulták neki: a gyáriak dolgoznak a smart roadster utódján, ezután pedig egy gyári munkás szólta el magát, egy készülőben levő 4x4-es Mini Countryman ellenfélről. A Roadster dizájnelemeit a Genfben bemutatott ForSpeed tanulmánytól kölcsönzi, alacsony építésével hű marad a 2003-as eredeti Roadsterhez, miközben megjelenését modernebb, kifinomultabb részletek jellemzik. A 4x4-es változat a 2006-ban elbúcsúztatott forfour modellre emlékeztet, megmaradt a kéttónusú fényezés, mely kiemeli az autó központi biztonsági celláját, s ez lesz a cég eddigi legnagyobb modellje.

Utóbbi feltehetően az új Mercedes B-osztály alapjaira épül, míg a roadster esetében a Daimler és a Renault-Nissan által nemrégiben bejelentett közös hátsókerék-hajtású padlólemez adhatja a tartást, amit a következő generációs fortwo és Renault Twingo modellekhez fejlesztettek ki. Meglátjuk, mi válik valósággá a pletykákból, de az már egészen biztos, hogy a következő fortwo és forfour modellek 2014-ben érkeznek a szalonokba.
Képek: Milos Dvorak/Autoexpress
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?