Sokat spórolhatunk, ha okosan választunk biztosítót

Román biztosító tarol a hazai KGFB piacon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A november elsején elindult KGFB átváltási kampány díjkalkulátorát Magyarországon a legelsők között a pba.hu Biztosítók Áruháza online alkusz cég oldalán élesítették.

Mint a nevében is benne van, a kötelező biztosítás megkötésének felelőssége alól nem bújhatnak ki az autótulajdonosok, ellenben nem mindegy, mikor és mennyit kell fizetni. A 2011-re vonatkozó új díjszámítási rendszer változásai, és az ezekből eredeztethető kedvezmények arra ösztönzik a biztosítókat, hogy elcsábítsák egymástól az ügyfeleket.

Magyarország piacvezető autós portálján, a Használtautó.hu weboldalán egyszerűen használható kalkulátort talál a 2011-es kötelező biztosítás díjának kiszámításához.


A pba.hu oldalon rögzített, az első órákban több mint ezer átkötés alapján elmondható, hogy a Magyarországon most első alkalommal kötelezős díjat hirdető, új piaci szereplőként bevonuló, romániai anyacéggel rendelkező Astra Biztosító megdöbbentően alacsony áraival betört a piacra. A jelenleg 1,4 millió szerződést birtokló Allianz szintén tartja magát az árversenyben, és meglepetésként szerepel dobogós helyen a K&H biztosító, az igen alacsony díjszabása miatt – foglalja össze a hazai biztosítási helyzetet a pba.hu Biztosítók Áruháza online alkusz cég elemzője, Bancsó Tamás. Az első órák tapasztalatai alapján a KGFB mellett jelenleg kisebb (igen alacsony) számban kötnek Cascót, tehát ennek a területnek a piaci felosztása még várat magára - most egyértelműen a kötelezők harca folyik -, de a Casco szerződések területén is jelentős kötési szám növekedésre számítunk.
Az új kötelező gépjármű felelősség biztosítás tarifálása alapján - már nem köbcenti, hanem motorteljesítmény alapján számolva -, 14 biztosító kínálatából válogathatnak az autósok. Átlagban akár 40-50 százalék is megspórolható a kötelezőn, további kedvezményeket pedig a világhálón való kötés, valamint a díjfizetés, az éves egyösszegű kiegyenlítés, és a gyerekkedvezmény jelenthet – folytatta az első órák tapasztalatai alapján a pba.hu vezető szakértője.
A piacon új szereplőként megjelenő Astra biztosító szinte minden kategóriában tarol, míg a jelenleg mintegy 400 ezer szerződéssel rendelkező K&H az alacsonynak mondható díjakkal továbbra is kockázatarányos árat kíván adni – kedvező Casco biztosítása sokakat csábíthat a Casco-Kötelező páros együttes megkötésére. Az Allianz új elemként bevezeti az úgynevezett e-GFB-t, ami éves vagy féléves díjlehívásos, illetve bankkártyás díjfizetést esetén további jelentős kedvezményt jelent az ügyfélnek. Az Aegon a családosok, a gyerekesek kegyeiért szállt ringbe. A pba.hu segítségével már a kampány első órájában megvizsgáltunk eltérő területen, valamint eltérő járművekkel rendelkező autótulajdonosok 2011-es díjait, és meglepődve tapasztaltuk, míg 2010-ben, 30 éves szegedi férfiként legolcsóbban 66 395 forint éves díjért biztosíthattuk a 230 lóerős BMW 530d-t, addig 2011-re 27 365 forintra zuhanhat a biztosítás díja! Ez közel 60 százalékos csökkenés!!!
A pba.hu Biztosítók Áruházának együttműködő partnere Magyarország piacvezető autós portálja, a Használtautó.hu, amelynek weboldaláról kényelmesen elérhető a 2011-es díjkalkulátor.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.11.01. at 00:12
    Permalink

    Azért én inkább az 5 ismert és legnagyobb biztosító közül fogok választani, eddig is ezt tettem, hogy még véletlen se járjak úgy, mint aki az ugyan olcsó, de végül becsődölt MÁV Biztosítót választotta.

Vélemény, hozzászólás?