Sokkal erősebb a Z4, mint azt mondják!

Lemérték a BMW Z4 teljesítményét, az eredmény több, mint várták

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Többször bizonyosodott már be, hogy a BMW modelljeinek sorozatgyártott darabjai erősebbek a katalógusban írtaknál, most az új Z4 M40i-t tették mérőpadra.

A legtöbb helyzetben kénytelenek vagyunk hinni a katalógusértékeknek, pedig nem egy esetben fordul meg a fejünkben, hogy egy-egy autó teljesítménye érzésre kevesebb, vagy esetleg több annál, mint azt mondják. Szerencsére vannak olyan tulajdonosok, akik a frissen átvett autójukat is elviszik leméretni, még mielőtt hozzányúlnának, csak hogy tudják, honnan is indulnak. Így volt ez az M5-tel is tavaly, amiről kiderült, hogy keréken teljesíti azt az erőt, amit a motor főtengelyén mérve írnak a gyáriak. Most az egyik legújabb modell került padra, méghozzá a Z4 M40i roadster.
Hirdetés
Az új kabrió csúcsváltozatát Amerikában mérték, így a modell teljesítménye már a katalógusban sem ugyanaz, mint nálunk. 340 lóerő helyett 382 a hivatalos érték a motor főtengelyén mérve, most viszont egy hagyományos négykerekes mérőpadon a kerekeken mérték meg az erejét. Az eredmény 373 lóerő és 540 Nm nyomaték, ebből még egy kicsit többet is leadott az egyik mérésen, pontosan 576-ot. A keréken mért teljesítmény közel annyi, mint amennyit csak a motornak kéne leadnia, ha hozzávesszük a hajtási veszteség jó indulattal elvett 10%-át, akkor is közel 410 lóerős teljesítményt ad le a motor.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?