Sört szállított az önvezető kamion

Az USA-ban debütált az Uber önvezető kamionja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahogy a videóban is látható, közel 200 kilométeren át száguldott az Uber önvezető kamionja, gyakorlatilag vezető nélkül, szállítmánnyal.

Az Uber jóvoltából már bárki utazhat önvezető autóval az Egyesült Államokban, haszonjárműveknél viszont még nem igazán alkalmaztak önvezető rendszert. Eddig. A közelmúltban ugyanis sor került az első vezető nélküli szállítmányozásra a tengerentúlon. Egy Volvo nyergesvontatót készített fel úgy az immár az Uber tulajdonában lévő Otto, hogy az vezető nélkül szállította rakományát a majd' 200 kilométerre lévő úti célhoz. Nem akármit vitt: 50 ezer doboz Budweiser sört.
Hirdetés
Az önvezető kamion persze még nem olyan ügyes, mint a Tesla teljesen önvezető autója, hiszen tulajdonképpen csak autópályán önvezető. Ám ez is szép teljesítmény egy kamiontól, és nagy segítség a sofőrnek, aki autópályán pihenhet. A városi és országúti vezetés, no meg a rámpára állás viszont az ő feladata, csakúgy, mint eddig. E sikeres próbát követően az Uber már jövőre széles körben kívánja alkalmazni a rendszert kamionjaiban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?