Sosem találnád ki, mi hajtja ezt az Enzót

Egy őrült kanadai sugárhajtású autót épített a garázsában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Őrület, egyesek mire képesek, ráadásul a saját garázsukban. Láttunk már cifra dolgokat kigördülni néhányból, de ez erősen a mezőny legelején van.

Már a tulajdonos neve is zseniális, Ryan McQueen-nek hívják az Insanity tulaját. És nem felvett név, valóban ez a családneve, autóbolondnak született, ez van. Szóval nagyjából 12 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy épít magának egy sugárhajtású kocsit. Viszont a kelleténél őrültebb, ezért már az elején tudta, hogy nem egy, hanem két sugárhajtómű fogja hajtani, mert miért ne. A Corvette-je árából kijött kettő Rolls-Royce hajtómű, amiket egy aukción sikerült lőnie, az árukat nem árulta el, de gondolhatják. Az Enzo persze csak a kinézet, igazából nagyon különlegessé teszi, nem jellemző, hogy ilyen gyorsulási gépeket Ferrarinak álcáznak, úgyhogy abszolút nyerő.
Ezt az egészet nagyjából egymaga rakta össze és annyira nem is tűnik hebrák munkának. Sajnos a részleteket nem ismerjük, csak azt, hogy a kanadai fickó még egy métert sem ment vele, mert csak most készült el. Kicsit mondjuk aggódunk érte, mert a számítások szerint a két turbina nagyjából 650 km/h-ra tudja gyorsítani a szerkezetet, és 400 liter üzemanyagot éget el kettő perc alatt. Szóval ez merész vállalkozás lesz, akár ő, akár hivatásos pilóta ül a volán mögé.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?