Sportosabb lett az új Mercedes B-osztály

Sportosabb dizájnnal hódít az új B-osztály

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rövidebb túlnyúlások, alacsonyabb tető és izmosabbnak ható karosszéria jellemzi az új B-osztályt. Vajon milyen hatással van ez az utastér méretére?


A BMW 2-es Active Tourer ellen küldi harcba a Mercedes a B-osztályt, ám a csillagos márkánál úgy döntöttek, hogy a siker érdekében megpróbálnak szakítani a hagyományos egyterűs vonalakkal. Ebből kifolyólag az új B-osztály sokkal inkább hasonlít az A-osztályra, mint egy szokványos MPV-re. Ennek is köszönhetően a kategóriájának legjobb légellenállási együtthatójával rendelkezik, ugyanis a cW értéke csupán 0,24.
Hirdetés

A 4,3 méter hosszú autóban a vezető üléspozíciója 90 milliméterrel magasabbra került, mint az A-osztályban, amely jobb kilátást eredményez. Emellett az utastér 33 milliméterrel szélesedett az elődhöz képest, valamint a csomagtér is nőtt egy picit. Alaphelyzetben 455 liter áll rendelkezésre, de az ülések variálásával ez 705 literre vagy akár 1540 literre is növelhető. Az utastérben egyébként tipikus Mercedes hangulat uralkodik, a hatalmas digitális kijelzővel és az MBUX rendszerrel. A kijelző mérete alapfelszereltségként 7 colos a vezető előtt és a középkonzol tetején, ám rendelhető 7 és 10,25 colos, valamint kétszer 10,25 colos méretben is.

A motorpaletta egy benzines és két dízelmotorból áll, amelyek természetesen mind teljesítik a legújabb Euro 6d-TEMP szabványt. Dízel fronton az ügyfelek az 1,5 literes egységet választhatják 116 lóerővel, vagy a kétliterest 150, illetve 190 lóerővel. Benzinmotorból csak az 1,3 literes egység szerepel a palettán, ám az kétféle teljesítménylépcsővel, 136 és 163 lóerővel. Sebességváltókból a már ismert, kettős tengelykapcsolós 7G-DCT mellett a legerősebb dízelmotorhoz egy új nyolcfokozatú (8G-DCT) is társítható. Az új B-osztály forgalmazása decemberben kezdődik, az első vásárlók pedig két hónappal később kapják kézhez az autót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?