Szedán Passatra vágysz? Azt mától Škoda Superbnek hívják!

Bemutatták a Škoda Superb negyedik generációját, íme a részletek!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lehullott a lepel az új Passat testvérmodelljéről, a Škoda Superb negyedik generációjáról, amely szembefordul a trendekkel, és a SUV-mánia ellenére szedánként is kapható lesz. Mutatjuk a részleteket!

Az új Škoda Superb még közelebb került a Passathoz, ha az alapokat nézzük. Fontos különbség azonban, hogy a Volkswagen középkategóriása nem kapható szedán-szerű karosszériaváltozatban, míg a Superb megtartotta ezt a régimódi tulajdonságát, természetesen ötajtósként az extra praktikum érdekében. A tengelytávolság továbbra is 2,84 méter, ám az arányok kissé megváltoztak: 4,3 centivel lett hosszabb és 1,2 centivel lett magasabb az elődjénél az újdonság, ám 1,5 centiméterrel keskenyebbre szabták. A kombi ezzel szemben "csak" 4 centivel hosszabb és 0,5 centivel magasabb az előző generációjánál, az alaktényező pedig 0,25 a kombi, illetve 0,23 az ötajtós esetében, ami 10 százalékkal kedvezőbb.
Hirdetés
A külső dizájn hasonló maradt, ám a belteret teljesen újragondolták a csehek: persze, maradtak még gombok, de hangsúlyosabb feladatokat kapott a változattól függően 10 vagy 13 colos infotainment kijelző, a 10 colos digitális műszeregység pedig alapárassá vált. Először jelenik meg azonban a modellen a szélvédőre vetített kijelző, illetve a kormány mögé helyezett irányváltó, a kézi hatsebességesnek itt is búcsút kell inteni. A klímavezérlő sem teljesen az, aminek látszik: extra funkciókat, három kicsi képernyőt és konfigurálható feladatköröket is kapott a három tekerő, amelyek innentől "Smart Dial" névre hallgatnak. A legfontosabb a középső, amely innentől a hangerőt és a vezetési módot is állíthatja a klímafunkciók mellett. A gépháztető alatt a megszokott Volkswagen erőforrás-palettát találjuk, az 1,5 literes, 150 lóerős benzinestől az összkerékhajtásos, 265 lóerős 2,0 literes TSI motorig. Dízelfronton mindenképp 2,0 liter a lökettérfogat, elsőkerék-hajtással 150, összkerékhajtással 193 lóerő leadására képes. Konnektoros hibridként csak az elsőkerék-hajtásos, az 1,5 literes benzinesen alapuló kombi lesz elérhető 100 kilométeres elektromos hatótávval és 204 lóerős rendszerteljesítménnyel.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?