Szerdától drágábban tankolhatunk

Feljebb kerül a benzin ára, még inkább a gázolajé

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Augusztus rögtön üzemanyagár-emeléssel indul, szerdán a benzin és a gázolaj ára is nő, utóbbié jelentősebben.


Míg az utóbbi hetekben nem változtak az üzemanyagárak, augusztus első szerdája áremelkedést hoz. Szerdán a holtankoljak.hu értesülései szerint literenkénti 2 forinttal emelkedik a 95-ös benzin, 3 forinttal a gázolaj ára. Az áremelkedés két tényezőre is visszavezethető: emelkedett a Brent dollárban számolt ára, ráadásul a forint is gyengült a dollárhoz képest.
Hirdetés

A hét közepétől, vagyis az emelés után a 95-ös literenkénti átlagára 340, a gázolajé 341 forint lesz. Marad természetesen az igen jelentős, akár literenkénti 50 forintos árkülönbség az egyes töltőállomások között, melynek következtében az egyes üzemanyagfajták ársorrendje is megfordulhat, ugyanis a töltőállomások nem ritkán más-más elv szerint árazzák a benzint és a gázolajt. Egy biztos: egy picikét spórolhat az, aki még szerda előtt tankol, még többet az, aki az átlagnál kedvezőbb díjszabású töltőállomáson teszi azt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?