Szerdától jön a büntetés a matricavásárlást halogatóknak

Holnap járnak le a 2022-es éves autópályamatricák

Itt az idő megvenni az új matricát azoknak, akik még a 2022-es éves országos vagy megyei jogosultsággal közlekednek. Mindez messze áll a felesleges figyelmeztetéstől, a tavalyi autópálya-használók kevesebb mint fele vette már meg az idei matricáját.

Felgyorsult életünkben rengeteg mindent megszokásból teszünk és sokakkal fordul elő, hogy elfelejtenek fontos dátumokat. Ennek a kettőnek a rossz kombinációja komoly büntetéshez vezethet szerdától, akkor járnak ugyanis le a 2022-es évre váltott, éves érvényességű, megyei és országos autópálya-matricák. Ha tehát még nem vetted meg a 2023-ra érvényes matricát, de továbbra is az autópályán vezet az utad, akkor irány a benzinkút, vagy a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. honlapja.
Hirdetés
Idén látszólag minden eddiginél többen vannak a halogatók, a 2023-as éves országos és vármegyei matricákból ugyanis 2023. január 29-ig kicsivel több, mint 1,3 millió darab fogyott, ami kevesebb, mint a holnapután lejáró, 2022-es éves matrica-mennyiség fele. Ez természetesen azt is jelenti, hogy a tavalyi évre vásárolt éves vignetta-mennyiség több mint a felét (56 százalékát) még nem újították meg a közlekedők.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?