Szerdától újra drágulnak az üzemanyagok

Ismét drágul a benzin és a gázolaj

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mind a benzinért, mind a gázolajért hat-hat forinttal kell többet fizetni szerdától.

Szerdától hat-hat forinttal drágul a benzin és a gázolaj a hazai töltőállomásokon - értesült piaci forrásokból a holtankoljak.hu. A benzin országos átlagos ára így 384 forint lesz, míg a gázolajé 366 forintra növekszik. A múlt héten nem változott a gázolaj árképzése, a benzin literjét viszont négy forinttal olcsóbban mérték. A szerdai árakat is figyelembe véve, az idei növekedések és csökkenések összege a benzin esetében 22, a gázolajnál 12 forint tesznek ki pluszban. A hét közepétől esedékes drágulással a benzin a május eleji, a gázolaj pedig a március eleji szintre kúszik vissza. Bioetanolt (E85) várhatóan 288, míg autógázt (LPG) 220 forintos átlagáron tankolhatnak majd az autósok.
A legolcsóbb és a legdrágább töltőállomások között akár 30 forint is lehet a különbség, így legdrágábban - 1-2 forint híján - újra közel 400 forintért vételezhető majd üzemanyag. A drágulás vélhető oka, hogy az olajár emelkedését követve a benzin és gázolaj dollárban mért átlagos jegyzésára egyaránt növekedett (1,9 illetve 1,8 százalékkal), illetve a forint gyengült a dollárral szemben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?