Szinte minden infó kiderült az új Nissan Leafről

Alapból is nagyobb hatótávot ad az új Nissan Leaf, mint az eddigi csúcs

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A korábbinál jelentősen nagyobb akkumulátorral érkezik az új Nissan Leaf, továbbá sok-sok sofőrsegéddel. Hatótávja kapcsán azonban még mindig nincs pontos infó.


Az már korábban kiderült, hogy szeptember 6-án, Tokióban debütál a második generációs Nissan Leaf, most pedig részletes információk is kiszivárogtak róla az Egyesült Államokban. Minimális méretnövekedéssel várhatjuk: hossza 26, szélessége 21, magassága 10 mm-rel nő, tengelytávja marad az eddigi (amúgy igen jelentős) 2,7 méter. Futóműve hátul már az egyszerűbb csatolt lengőkaros lesz, ez persze nem feltétlenül jelent rosszabb jellemzőket, hiszen tudjuk, annak megfelelő paraméterezéséből is kisülhet jó.
Teljesítményben komoly előrelépést hoz a generációváltás, a korábbinál 40 lóerővel erősebb a 147 lóerőt (108 kW) produkáló újdonság. Még ennél is fontosabb, hogy alapból is 40 kW-os akkumulátort kap, a korábbi 24 kW-os helyett, de miként a kifutóhoz is opciós volt a nagyobb (30 kW-os) akkumulátor, az újhoz is lesz ilyen, az Opel Ampera-e modellre hajazva 60 kW-os kapacitással. Európai ciklus szerinti hatótáv-adatok most még nincsenek, ám az biztos, hogy a növelt teljesítmény ellenére is kifutó Leaf legjobb értékére is rá fog tudni licitálni az új, alap akkumulátorával is. A bázis akkuval előre láthatólag legalább 300, a növelttel 500 kilométer körüli hatótávot várhatunk.
Hirdetés

Miként arról már korábban is értesültünk, Leaf lesz a Nissan első modellje, ami megkapja a márka ProPilot névre keresztelt legfrissebb sofőrsegéd-rendszerét, aktív sávtartóval, ki-be parkoló asszisztenssel és távolságtartós tempomattal. Az új Leaf további különleges funkciója lesz az egypedálos vezethetőség: ha kívánjuk, olyan erős motorfék-hatást ad majd a visszatermelés által, hogy a gáz, akarom mondani menetpedált felengedve állóra fékez. Az új Leaf ára a Tesla Model 3 és az Opel Ampera-e/az Egyesült Államokban Chevrolet Bolt ára alá várható, hazánkban is 10 millió forint alatt várhatjuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?