Szó szerint végigrepít minket a Tesla az új, berlini gyárán

Látványos drónfelvételen mutatja be a Tesla, hogyan készül a Model Y a berlini gigagyárban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt héten adták át hivatalosan a berlini Tesla gyárat, mely Elon Musk cégének első európai gyára is egyben. Most egy látványos drónfelvételen keresztül barangolhatjuk be a gyárat, mely a felvételek láttán joggal kapta a giga jelzőt a neve elé.

Nincs még egy olyan autógyártó jelenleg az iparban, aki akkora léptékben fejlődne, mint a Tesla. Egyes elemzők szerint 2024-re Elon Musk lehet a Föld első trilliárdosa (dollárban mérve) így "bagatelnek" hat a berlini gyár felépítésének a költsége, mely alig rúg 2200 milliárd forint fölé, a cégvezérnek tehát minden oka megvolt arra, hogy sajátos táncmozdulatokkal nyissa meg németországi gyárát.
Hirdetés
Azóta már a termelés is elkezdődött a gyárban, a nemrég publikált videó segítségével pedig mindenki betekintést nyerhet a gyártás menetébe. A videó egészen az első elemek elkészítésétől, a fényezésen át, az akkumulátor beillesztésén keresztül végigkíséri a teljes folyamatot egészen az utolsó simításokig. Bár a felvétel kevesebb mint öt perc, két dologban biztosak lehetünk: a Tesla minden joggal hívhatja berlini gyárát gigagyárnak, és a drónt irányító szakember elképesztően ügyesen bánik a technikával.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?