Szombaton startol a Veszprém Rallye

Kánikula és vihar után: Veszprém Rallye 2015

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hétvégén folytatódik az Országos Rallye Bajnokság, a Veszprém Rallye szombaton startol, a célceremónia vasárnap délután lesz a névadó megyeszékhelyen.


A nyár közepén a viszonylag rövid távokon mérkőztető Veszprém Rallye-val folytatódik az Országos Rallye Bajnokság. Szombaton mindössze egyetlen 21 kilométeres (Márkó-Jutaspuszta) gyorsasági szakaszt teljesítenek a versenyzők, igaz, azt kétszer. A második napon, vasárnap is minden szakaszt kétszer futnak, összesen 96,4 kilométert. Bár tavaly esős volt a verseny, idén nem várható csapadék. Hőség minden bizonnyal lesz, de azért nem olyan mértékű, mint a hét első felében.
Hirdetés

A dobogót többen is célozzák, a raliba három év kihagyás után visszatért hétszeres magyar bajnok ifj. Tóth János korábban is elmondta, hogy minden esetben úgy vág neki egy-egy futamnak, hogy azt meg kívánja nyerni. Június közepén, az OB 4. futamán, a Székesfehérvár-ralin már sikerült is neki elsőként végezni. De természetesen a bajnokság pontversenyét vezető, a Veszprém Rallye-t 2011-ben és 2012-ben is megnyerő Herczig Norbert is ugyanúgy pályázik a dobogó csúcsára, mint a tavaly nagy adag szerencsével és jó gumiválasztással győzedelmeskedő Ollé Sándor-Tóth Zsolt páros.
A versenyzők számára a tesztelés és a készülődés már csütörtökön elkezdődött, a nézőknek szombaton indul a buli, ami vasárnap délután/este Veszprém belvárosában fog befejeződni a célceremóniával. Részletes információk, programfüzet az esemény weboldalán találhatók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?