Herczig Norbiék 2016-ban is magyar ralibajnokok

Újra magyar bajnok a Skoda Rally Team Hungaria

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már a Fehérvár Ralin eldőlt: magyar bajnok a Herczig-Bacigál duó. Mind az 5 futamon nyertek, egész évben hibátlan volt a Skoda Fabia R5.


2008 óta nem látott sikert aratott Herczig Norbert és Igor Bacigál, akik a Székesfehérvár Rali után, de 3 futammal a szezon vége előtt már elmondhatják magukról: magyar ralibajnokok 2016-ban is. Az eddigi 5 versenyhétvégéből ötöt megnyertek, ilyen elsöprő sikerre eddig csak Spitzmüller Csaba volt képes, amivel akkor ő is magyar bajnok lett 2008-ban. Norbiék a tapasztalatokból tanulva profi módon állították össze az idei évet és megbízható, hibamentes teljesítményük végre igazán beérett. Múlt vasárnap este a Skoda Rally Team Hungaria csapattagjai hosszú percekig éltették a Székesfehérvár Rallye futamgyőzteseit. Norbi és Igor az autó tetejére állva, büszkén csapott a levegőbe, majd egymást követve jöttek a serlegek.
Hirdetés
„Az ünneplés szempontjából visszaadta nekünk a sors, amit tavaly elvett tőlünk. Félreértés ne essék: az előző bajnoki címnek is ugyanúgy örültünk, de az akkori futamot nem Magyarországon és ráadásul a tizenegyedik helyen zártuk, így a mezőny többi párosa mögött, kissé félrehúzódva gratulálgattak nekünk néhányan” – tekintett vissza Herczig Norbert. „Ez most egészen más! Fantasztikus érzés volt a pódiumon, ennyi ember előtt megélni a 3. bajnoki címet.” Bacigál Igor, Norbi navigátora hozzátette: „Nem tagadom, már a verseny előtt számolgattunk, kíváncsiak voltunk, hogy milyen teljesítmény kell az éves pontverseny megnyeréséhez. Megcsináltuk, aminek nagyon örülünk, minden várakozásunkat felülmúlta ez az esztendő. Bár a ponttáblázat azt mutatja, hogy fölényesen lettünk magyar bajnokok, de meg kell jegyezni, hogy minden egyes hétvégén óriási küzdelem zajlott a pályákon. Mindvégig erős,kiváló ellenfeleink, sporttársaink voltak, és ahhoz, hogy le tudjuk győzni őket, valóban kellett az is, hogy nekünk ebben az évben minden összejött. A többieknek voltak nehézségeik, nekünk velük szemben viszont megbízható és kiegyensúlyozott teljesítményünk volt. Erre is szükség volt ahhoz, hogy már Fehérváron bajnokok lehessünk.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?