Szupersportautót farag a BMW az i8-asból

2016-ban érkezik a több, mint 500 lóerős BMW i8S

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Brit értesülések szerint a BMW 2016-ban dobja piacra az i8S plug-in hibrid szupersportautóját. Ezzel ünneplik majd a cég fennállásának 100. évfordulóját.

Néhány hete már lehetett pletykákat olvasni arról, hogy 2016-ban a BMW elkészíti az i8 még sportosabb változatát. Jelenleg úgy tűnik, hogy ez a projekt meg is valósul. Az új szupersportautót a cég fennállásának 100. évfordulójának alkalmából készítik el. Az i8S stílusosan az M100 kódjelet fogja viselni. A hírek szerint 2016-ban vagy 2017-ben nyugdíjba vonul a BMW elnöke, Norbert Reithofer. Ő búcsúajándékként kap majd egy példányt a csúcs BMW-ből.
Hirdetés
Az i8S a jelenlegi i8 alapjaira épül, de számos módosítást hajtanak végre rajta, így lényegében egy teljesen új autó születhet meg. A modellt a BMW i Projekt csapata készíti el, a korábban a Ferrarinál dolgozó Roberto Fedeli irányításával. Az alumínium vázra épülő szénszálas karosszériát átveszik az i8-asból, a belső részt viszont módosítják. A hátsó ülések eltűnnek, hogy még több hely maradjon a csomagtérnek, továbbá átalakítják a felfüggesztést, szélesebb gumikat és erősebb fékeket kap majd.
Az i8S-be állítólag egy 2 literes, négyhengeres, 320 lóerős Twin-Turbo vagy egy 3 literes, hathengeres, szintén Twin-Turbo benzines erőforrás kerül, 480 lóerővel. A belsőégésű motor a hátsó kereket fogja hajtani, míg egy elektromotor az elsőket. A kettő kombinációjaként több mint 500 lóerő és 700 Nm körüli forgatónyomaték áll majd rendelkezésre. Annak ellenére, hogy az autó nehezebb lesz, mint a jelenlegi 1490 kg-os i8, közel egy másodperccel jobb sprintet fog futni. Ezzel az i8S képes lesz arra, hogy 3,5 másodperc alatt gyorsuljon 0-ról 100 km/h-ra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?