Taigun néven debütált a terepesített Volkswagen up!

Volkswagen Taigun: mini SUV az up! alapjain

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Terepre teremtett up! változatot mutatott be a Volkswagen a São Paulo-i Autószalonon, a csöppség neve a Tiguan anagrammája.


A héten zajló São Paulo-i Autószalonon mutatta be a Volkswagen a szögletességében a Lada Nivával vetekedő, az Amarok orrát, a Touareg farát és az up! műszaki alapjait egyesítő Taigun elnevezésű mini szabadidő-terepjárót. Bár sorozatgyártását tekintve a közönség reakcióitól függővé tett tanulmányként prezentálták, a helyszíni beszámolók alapján igencsak szériaérett jelleget mutat a Taigun, melynek elnevezése a kompakt SUV osztályban versenyző Tiguan betűinek felcserélésével született - anagrammája.
Hirdetés
A Taigun 3859 x 1728 x 1570 mm, így még a hasonló jellegű, de 4125 mm hosszú Nissan Juke-nál is jóval rövidebb. Tengelytávja 2470 mm, 5 centivel hosszabb, mint az alapját adó up!-é, s belső térkínálata egész derekasnak tűnik, mivel a négy főre kialakított utastér mögött még 280 liter marad a poggyászoknak, de ha csak két ember utazik, üléshajtással 987 literre növelhető a raktér.

Motorterébe egy olyan egység került, ami akár egy későbbi up! GTI alapját is adhatná: az alapból 60 és 75 lóerővel kapható háromhengeres benzinest közvetlen befecskendezéssel és turbófeltöltővel 110 lóerőre tuningolták, mely hatfokozatú kézi váltón át hajtja az első tengelyt. A motor 1500-as fordulaton már leadja 175 Nm-es nyomatékmaximumát. A mindössze 985 kg-os autó így 9,2 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/h-t, a gyár pedig 4,5 l/100 km-es kombinált fogyasztást mért az óvatoskodó szabvány szerint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?