Teljes mondatokat is megért, de nem magyarul a legújabb iGO

Új hangfelismerő technológia az iGO primóban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hangfelismerés önmagában nem újdonság a navigációs készülékeknél, a teljes mondatok megértése azonban annak számít.

Hanggal vezérelhető navigációkkal eddig leginkább új autóknál, gyári rendszereknél találkozhattunk, de már ma is létezik többféle olyan verzió, amely hallgat a szóra. A legújabb, Nuance beszédmotort alkalmazó iGO primo pedig már mondatot is ért. Nem szükséges számára tagoltan megadni a kívánt célt, ő azt egy összefüggő mondatból is értelmezi.
Hirdetés

Az egylépéses úticél-meghatározás a lassabb és tagoltabb összetett úticél-megadás továbbfejlesztett változata. Korábban a felhasználóknak követniük kellett navigációs készülékük instrukcióit, külön-külön megadva a város és az utca nevét, valamint a házszámot. Mindezt kénytelenek voltak hosszú szünetekkel tagolni, amíg a szoftver felismerte és feldolgozta a bemondott adatokat.
Ezzel ellentétben az új funkció felismeri az összefüggő mondatban elhangzott címeket, amivel még egyszerűbb használatot és nagyobb címfelismerési arányt biztosít. Az onboard beszédfelismerő technológián alapuló funkció egyaránt alkalmazható adatkapcsolatot használó és azzal nem rendelkező navigációknál. Az iGO primo a Nuance beszédszintetizátorra épülő text-to-speech (TTS) technológiája révén (egyébként az iGO-tól megszokott módon) természetes és kellemes hangon olvassa fel az útvonaltervet, az utcaneveket is beleértve. A szoftver támogatja a Nuance nyelvi portfólióját is: 20-nál több európai, ázsiai és amerikai nyelven képes a beszédfelismerésre - magyarul egyelőre nem, míg a TTS funkció több mint 30 nyelven (magyarul is) áll rendelkezésre, azaz ennyi nyelven tud beszélni az iGO primo.
Az iGO primo a kiemelkedő felhasználói élményről szól. A hangalapú úticél-meghatározásnak gyorsnak és intuitívnak kell lennie, nem pedig szópárbajnak. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy olyan szoftvert készítsünk, amilyet a GPS-tulajdonosok valóban használni szeretnének. Ezzel lehetővé tesszük partnereink számára, hogy olyan sikeres navigációs termékeket kínáljanak, amelyek piacvezető pozíciót biztosítanak számukra” – mondta David Wiernik, az NNG Kft. elnöke.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?