Teljesítménynövelést kapott a Mazda MX-5 ND

Erősítést kapott a japán Év Autója: 190 lóerős MX-5 a BBR-től

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Egyesült Királyságbeli BBR tunerei bemutatták legújabb tuningprogramjukat a legfrissebb Mazda MX-5 erősítésére.


Az első információk és a menetpróba után már lehetett tudni és érezni, hogy az új MX-5 ND idővel kultuszmodellé válhat, a sorozat azóta ráadásul japán Év Autója díjat is nyert. Elődei legendák, és a negyedik generáció is egy nagyon rendben lévő autó lett. Ezen tények tudatában nem csoda tehát, hogy a briteknél máris hozzányúltak a japánok kicsi sportautójához. Méghozzá a BBR csapata, akik mára leginkább a Mazdákra koncentrálnak. Többféle csomaggal is készültek az új MX-5-höz, mindegyik alapja az optimalizált motorvezérlés módosítása. Az alapból 131 lóerős 1,5 literes motorokat a BBR Super 160 csomaggal egészíthetjük ki, esetében az ECU megpiszkálásának köszönhetően extra 29 lóerőt és 20 Nm nyomatékot, azaz összesen 160 lóerőt, 220 Nm-t nyerünk. A 2,0 literessel felvértezett ND-khez a BBR Super 175+ és a Super 190 csomagot kínálják. Előbbi 17 lóerővel és 13 Nm-el többet enged a motornak.
Akik még többre vágynak, azoknak a BBR Super 190 csomag lehet a befutó, szintén a 2,0 literes motorhoz. Ez már tartalmaz plusz hűtést, új kipufogócsonkot és rozsdamentes acél sportkipufogó-rendszert, amik segítségével akár 190 lóerős és 238 Nm nyomatékú MX-5-ünk is lehet. Itt 30 lóerő és 38 newtonméter a növekedés a sztenderd modellhez képest.
Hirdetés


A Super 160 és a Super 175+ csomagok 495 fontba kerülnek, míg a Super 190 csomag 1995 fontért rendelhető. A motor-átalakításokon kívül a BBR nagy teljesítményű első fékbetéteket és könnyített könnyűfém felniket is kínál, valamint rendelhetők lesznek sport ültetőrugók, amik 30 milliméterrel lejjebb ültetik az MX-5 ND-t
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?