Tengeren is pokoli gyors AMG

Cigarette Racing Rider a vizek SLS AMG-je

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalosan a Mercedes SLS AMG ihlette a Cigarette Racing Rider nevű hajóját. Azonban semmi közös nincs a két járműben.

A Cigarette Racing nevű vállalkozás motorcsónakok építésével keresi a kenyerét, és régóta azon törték a fejüket, hogyan tudnák az új Rider nevű modelljüket különlegessé tenni. A megoldást az AMG-vel való partnerség jelentette, így már hivatalosan is elmondhatják, hogy az SLS AMG ihlette a hajót. A valóságban ez az ezüst festék használatát jelenti, óriási méretű AMG feliratokat, és olyan bőrkárpitot az ülésen, ami hasonlít ahhoz, amit az autóban is használnak. Azért nem lehet Nappa bőrrel bevonnia a hajó üléseit, mert azok nem bírnák a nedvességet. Az árakat még nem nevezték meg, de biztosak lehetünk benne, hogy ahhoz képest a Mercedes SLS AMG olcsó lesz majd.
Ezt a kijelentést arra lehet alapozni, hogy a Rider motorterében nem gy, hanem két darab 552 köbinches (kicsivel több mint 9 liter) Mercury Racing erőforrás dolgozik, darabonként 1350 (!) lóerős teljesítménnyel. Ez a hatalmas erő 209 km/h-s végsebességet tesz elérhetővé kedvező tengerjárás esetén.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?