Terepjárós ruhát kap a Ford Transit Connect is

A Transit Custom után a Connect család is SUV-ruhába öltözik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miért ne lehetne a hasznonjárműveket is szabadiő-autós hangulatúvá alakítani? A Fordnál is feltették a kérdést, majd úgy döntöttek, érdemes egy próbát tenni.

Ugyanúgy, ahogy a Ford jelenlegi palettájának több más típusánál is, a terepjárós, avagy SUV-os megjelenésű modellek az Active nevet viselik. Természetesen nem csak a Transit Connect, tehát a dobozos áruszállító rendelhető ezzel a megjelenési csomaggal, hanem a Tourneo, a személyszállításra berendezett modell is. Az Active változatokon megjelentek a fényezetlen műanyag védőburkolatok, a tetősínek, illetve a hasmagasságukat is megnövelték. Elöl 24 milliméterrel, hátul pedig 9 milliméterrel.
Hirdetés
További sajátosságuk a 17 colos egyedi könnyűfémfelnik és a szintén az Active modelleket illető hűtőrács. Emellett két új karosszéria szín is választható, kimondottan a terepjárós modellek számára kikeverve, amelyeken az Active feliratok az első sárvédőkön és a csomagtér-ajtón bukkannak fel. Hab a tortán, hogy a márkakereskedésekbe év végén megérkező Connect Active modellekhez extraként még mechanikus részlegesen önzáró differenciálmű is rendelhető.
Hirdetés
Az utastérben is Active feliratok emlékeztetnek arra, hogy milyen modellben ülünk, de sokkal fontosabb, hogy a terepjárós Connectek is ugyanolyan hatalmas teret kínálnak. A Tourneo 5 vagy 7 üléses változatban is rendelhető, a furgonok pedig 2,9 köbméteres rakteret nyújtanak a rövidebb tengelytávval, míg a hosszabb változatok 3,6 köbméteresek. Terhelhetőségük 982 kg. Mindkét autó az 1,5 literes EcoBlue dízelmotorral rendelhető 100 vagy 120 lóerős teljesítménnyel, hatfokozatú manuális, vagy 8 fokozatú automatikus váltóval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?