Teslák törnek a legsűrűbben az USA-ban

Egy tanulmány megvizsgálta, mely márkák sofőrjei ütköznek vagy vezetnek ittasan legtöbbször

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Egyesült Államokban a biztosítási ügyek adataiból kiindulva megállapították, milyen különbségek vannak az autómárkák között az óvatos vagy a felelőtlen sofőrök gyakoriságát tekintve.

Érdekes tényeket tárt fel a Lendingtree, az Egyesült Államok biztosítókat összegző és közvetítő szervezete, egy új tanulmányában. 2022. és 2023. novembere között megvizsgálták, mely autómárkák modelljei kerülnek legtöbbször biztosítói ügyintézést igénylő esetekbe. Ebből törvényszerűleg fel kell állnia egy sorrendnek, de ha csak apróbb különbségek vannak a különböző gyártók között, az nem jelentené azt, hogy bármelyik márka sofőrjeire sokkal jellemzőbb a felelőtlen vezetés. Nos, nem ez történt: néhány autógyártó rendkívül erősen kiemelkedik a mezőnyből.
Hirdetés
Ilyen például a BMW: 1000 BMW sofőrből a vizsgált időszakban 3,13-at kaptak el ittas vagy más tudatmódosító szer befolyása alatti vezetésért. A szégyenlista második helyére a Ram sofőrjei kerültek 1,72-es értékkel - azaz a BMW-sek majdnem kétszer annyi esetben kerültek eljárás alá, mint a Ram-esek. A harmadik helyet a Subaru sofőrjei szerezték meg. Legritkábban a Mitsubishi, a Volvo, a Mercury és a Kia tulajdonosai vezettek ittasan, a legalacsonyabb érték a 0,89 volt. Szintén 1000 sofőrre vetítve vizsgálták a balesetek számát, itt pedig a Teslák teljesítettek a legrosszabbul: 23,54 balesettel megelőzték a Ram-esek 22,76-os értékét. Az ittas vezetésben listavezető BMW a baleseti gyakoriságban csak a hetedik helyre került, míg a Tesla a részegségi sorrendben a huszadik. Egyedül a Ram és a Subaru sofőrjei teljesítettek egységesen rosszul mindkét kategóriában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?