Thaiföldről jön a 100 éves Chevy legújabb platósa

Háromféle karosszériával, két motorral jöhet a Chevy Colorado

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak Thaiföldön mutatkozott be, hanem ott is készül a Chevrolet legújabb platós modellje.


A 100 évvel ezelőtt, a francia Louis Chevrolet által alapított Chevrolet pickupjai kapcsán elsősorban legalább V8-as benzinzabálóval hajtott, európai utakon túlméretesnek számító platósra gondolunk, ám a Thaiföldön bemutatkozott, s ott is gyártandó Colorado nem ilyen. Méreteivel a zömében japán konkurenseihez igazodik, s hajtáslánca is csakis turbódízel motorokat sorol: 2,5 és 2,8 literes, soros négyhengeres, 150, illetve 180 lóerős választható. A kisebbik nyomatéka 350, a nagyobbiké 440 Newtonméter, sőt, az alapáras ötfokozatú kézi helyett a hatfokozatú automatát rendelve 470 Newtonméter. Összkerékhajtást szintén csak felárért kap a Colorado, az alapgép hátul hajt az alapvetően mostoha körülmények közé, akár nehéz terepre szánt, illetve komolyabb terhek szállításához is bevethető, alvázas karosszéria alatt.
A Colorado már a kezdetektől háromféle (rövid, hosszított és dupla) kabinnal is választható, formavilágát a Chevrolet mai személyautói határozták meg, így orrán jellegzetes elem a hűtőmaszk középső gerendája. Noha arról már a Colorado koncepciómodelljének bemutatásakor is voltak pletykák, hogy ez lehet a Chevrolet első európai platósa, gyári információ még mindig nincs arról, hogy jön-e Európába.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?